CUIDAR LA TEVA PELL ÉS IMPORTANT

La pell és l’òrgan més gran del nostre cos. La principal funció de la pell és la protecció. Gràcies a la pell el nostre cos està protegit de factors externs com a bacteris, substàncies químiques i manté la temperatura corporal adequada.

Es tracta de la primera barrera de protecció, ja que té propietats immunològiques. A més, ens permet gaudir del sentit del tacte. Un sentit de gran importància ja que és present en la majoria de les nostres activitats diàries.

Per tant, cuidar la pell és molt important. Depenent del tipus de pell el tractament i cura serà diferent. Per a cadascuna d’elles hi ha cremes i productes específics.

Independentment del tipus de pell, hi ha una sèrie de pautes generals que tota persona ha d’aplicar – Pautes de com cuidar la teva pell:

-Hidratació. La pell ha de mantenir-se hidratada tant per dins com per fora.

-Neteja. La pell també ha d’estar neta. El més apropiat o aconsellable és utilitzar gels i sabons que protegeixin el pH neutre. També és recomanable exfoliar la pell una o dues vegades a la setmana. No netejar adequadament la pell pot provocar sequedat, deshidratació o erupcions cutànies.

-Protegir del sol. Cal utilitzar la protecció durant tot l’any. No protegir-se del sol en qualsevol època de l’any pot danyar el sistema immunològic i la defensa de la pell, deixant de complir amb la seva funció de protecció.

-Bona i equilibrada alimentació. Consumir aliments saludables ajuda a prevenir l’envelliment prematur i malalties. No tenir una bona alimentació pot produir problemes dermatològics, accelera l’envelliment, ja que les capes de la pell es tornen més sensibles i vulnerables.

Comparteix l'article a les teves xarxes socials!