ELS BENEFICIS DELS MASSATGES AIURVÈDICS

Ayurveda és una filosofia i una forma de vida que busca mantenir el benestar general, augmentar l’energia i estimula les emocions positives en el nostre cos i ment; una de les maneres d’aconseguir això és a través dels diferents tipus de massatges aiurvèdics, amb molts beneficis per a la nostra salut.

Els dos principals objectius de Ayurveda són mantenir el cos en salut i equilibrat, i contribuir en el nostre procés d’il·luminació i evolució espiritual.

Ayurveda compta amb diverses eines per a aconseguir tals objectius; entre elles estan les teràpies i massatges corporals, les quals treballen el cos a través del sentit del tacte.

El massatge aiurvèdic té com a objectiu restablir el benestar físic, mental, emocional i energètic de les persones, generant així un estat de salut plena.

Aquests massatges són recomanables per a persones amb alguna mena de d’esequilibri en els seus doshas o, quan hi ha sensació de fatiga, estrès i acumulació d’emocions per situacions del dia a dia. O simplement quan desitgem regalar-nos un moment de connexió ment-cos.

Els massatges aiurvèdics, depenent de la necessitat i la tècnica ofereixen beneficis tant mentals com físics. Els beneficis d’un massatge o teràpia Ayurveda en generals són:

 • Ajuden a disminuir l’estrès i l’ansietat.
 • Funcionen com a medicina preventiva.
 • Estimulen i afavoreixen el sistema limfàtic.
 • Eleven el sistema immune.
 • Milloren la postura corporal i l’estructura òssia.
 • Augmenten la flexibilitat dels músculs i els enforteix.
 • Augmenten la capacitat per a eliminar toxines.
 • Relaxen el sistema nerviós i promouen emocions positives.
 • Afavoreixen una millora en els patrons del somni (redueixen insomni, milloren el somni)
 • Prevenen l’envelliment prematur de la pell.
 • Ajuden a mantenir un estat de salut favorable i condueixen a una millora del benestar general.

Com es realitzen els massatges Aiurvèdics?

Un massatge aiurvèdic es realitza amb olis vegetals crus com a base. Els més usats són l’oli de sèsam, d’oliva, de gira-sol o ghee i s’acompanyen amb herbes aromàtiques i plantes medicinals o olis essencials. Es trien basant-se en el dosha o constitució de cada persona.

Les tècniques usualment emprades per a un massatge Ayurveda o massatges aiurvèdics inclouen l’acció de pastar, estrènyer, i pressionar amb la gemma dels dits, per a obtenir tots els seus beneficis. Tenint sempre en compte el ritme i la força del massatge depenent de la constitució i la necessitat de la persona.

Diferència entre un massatge Ayurveda i un regular?

L’ús intensiu d’olis essencials o herbes i l’enfocament en punts d’energia específics en el cos fan que un massatge aiurvèdic sigui diferent del seu massatge relaxant comú i corrent.

A més, no són només un munt de moviments relaxants, són tècniques específiques que contribueixen a l’harmonització del cos i la ment.

Aquests massatges Aiurvèdics terapèutics estan enfocats en manipular els teus camps d’energia i alliberar la càrrega emocional. “Segons el Ayurveda, les combinacions dels elements (aire, espai, foc, aigua i terra) anomenats doshas (Vata, Pitta, Kapha) ocorren naturalment en tots nosaltres”

Comparteix l'article a les teves xarxes socials!

Articles relacionats