LA IMPORTÀNCIA D’ENTRENAR LA FORÇA

Els exercicis de força milloren la densitat òssia, disminuint així el possible risc d’osteoporosi o fractures i protegint alhora les nostres articulacions. A més, aconseguim prevenir lesions, ja que músculs, tendons i lligaments tenen menys risc de danyar-se, podent resistir treballs amb major intensitat. Si el que busques és millorar la teva salut, has de saber que és necessari que treballis la força. Tenir una bona massa muscular és sinònim de qualitat de vida.

“Que la força t’acompanyi”; en realitat no li falta raó, la força és una capacitat física essencial de l’ésser humà que pot manifestar-se de diferents formes segons les condicions particulars i objectius amb els quals es realitzen les accions.

La força és imprescindible per a moure’ns i interactuar amb el mitjà que ens envolta, sinó tenim força per a aixecar-nos de la cadira, caminar, pujar escales o agafar-nos de la barana tenim un greu problema, és per això que la força és una capacitat importantíssima.

De la mateixa manera, la força és indispensable en tots els esports, inclòs en les maratons i els esports de resistència, on malgrat el que puguin pensar, el guanyador d’una marató no és el que més resistència té, sinó el que arriba a la meta abans, és a dir, el que ha aconseguit generar més força en cada trepitjada per a desplaçar el pes del seu cos en menys temps. El mateix passa en la resta d’esports on per a poder rendir, ja sigui colpejar una pilota forçada en tennis o arribar a una pilota per a xutar abans que te’l llevi el rival, s’ha de ser ràpid i prou fort per a portar l’acció a cap amb èxit. En cas contrari, no estaràs rendint en el teu esport.

El treball de força te com a objectiu millor la capacitat contràctil del múscul adaptant l’estructura de les fibres musculars i generant adaptacions en el metabolisme. Hem de focalitzar-nos en fatigar el màxim nombre de fibres musculars (reclutament) buscant exercicis amb poca complexitat i amb un bon perfil de força.

Comparteix l'article a les teves xarxes socials!