EL PODER DE LA CREATINA (Resistència, augment muscular i rendiment)

La creatina es troba principalment en els músculs del cos i en el cervell (la creatina, àcid α-*metil guanido-acètic, és un àcid orgànic nitrogenat que es troba en els músculs i cèl·lules nervioses).

La creatina també es troba present de manera natural en aliments com la carn (fonamentalment en el peix: exemples són l’areng i el salmó), els productes lactis i l’ou. També es comercialitza en forma de suplement dietari, sobretot en dietes que busquen un augment del múscul. Per les seves funcions relacionades amb la resíntesi d’ATP en el múscul davant esforços d’origen anaeròbic d’elevada intensitat i curta durada, la suplementació amb creatina és molt utilitzada per esportistes. S’ha comprovat que un nivell apropiat de creatina lliure en la massa muscular de l’organisme facilita la reposició i conservació de la fosfocreatina

Per tant, el cos emmagatzema la creatina com fosfocreatina principalment en els músculs, on s’utilitza per a obtenir energia. Com a resultat, les persones prenen creatina per via oral per a millorar lel rediment atlètic i augmentar la massa muscular.

Les persones també usen la creatina oral per a tractar determinats trastorns del cervell, afeccions neuromusculars, insuficiència cardíaca congestiva i altres afeccions. 

Suplementació de Creatina per a activitats i afeccions específiques:

  • Resistència, augment muscular i rendiment. L’ús de creatina oral podria permetre a un atleta treballar més durant repeticions o carreres curtes, la qual cosa fa guanyar més força, massa muscular i rendiment. La creatina sovint l’utilitzen els atletes que participen en activitats intermitents d’alta intensitat que requereixen una ràpida recuperació durant un entrenament i una competència. S’augmenta dels nivells de creatina que s’emmagatzema en el múscul, cosa que significa major energia per als exercicis d’alta intensitat.

Molt recomanable per a:

  1. Musculació, entrenament d’alta intensitat, halterofília
  2. Atletisme
  3. Triatló, ciclisme, running
  4. Esports com a futbol, tennis, bàsquet, hoquei etc.
  • Prevenció de lesions. La creatina oral podria reduir la freqüència de deshidratació, enrampades musculars i lesions en els músculs, ossos, lligaments, tendons i nervis.
  • Cognició i salut del cervell. Els suplements de creatina podrien millorar el rendiment durant tasques cognitives, especialment en adults majors.
  • Sarcopènia i salut dels ossos. La suplementació de creatina podria ajudar a contrarestar les disminucions relacionades amb l’edat en la densitat mineral musculoesquelètica i òssia.

 

La creatina és un dels suplements més estudiats i més utilitzats juntament amb les proteïnes. En concret, la creatina monohidrato – Creatine Monohydrate Creapure® de Crown Sport Nutrition® -és el suplement amb més estudis en la nutrició esportiva i s’ha mostrat eficaç amplificant els beneficis de l’entrenament (Cooper et al 2012) i afavorint la producció de força i volum (Bemben & Lamont, Sport Med, 2005 p 122 : Rawson & Volek JSCR, 2003)

A fit young man Exercising in a Gym.

Comparteix l'article a les teves xarxes socials!