EXERCICIS D’ALT NIVELL D’EXECUCIÓ TÈCNICA: SÓN MÉS EFECTIUS?

La realització d’exercicis d’alta exigència tècnica com per exemple un “Dragon Flag”, un “push-up” a una mà, “squats” unilaterals sobre un “bosu”, etc. aporten una baixa eficiència en l’adaptació. Requereixen molta intenció en la complexitat tècnica i en conseqüència limiten molt la quantitat de fatiga muscular, creant així poques millores i augmentant exponencialment el risc de lesió.

En resum, són poc efectius, generen adaptacions mínimes i tenen un alt risc de malmetre estructures com articulacions, lligaments, cartílags, etc.

Un exercici ha de tenir una baixa complexitat tècnica per tal de poder focalitzar l’esforç i la intenció en la contracció muscular, aconseguint fatigar el màxim nombre de fibres per tal de sortir de la zona de confort i crear un escenari òptim per generar les màximes adaptacions; millorant així la salut i la força.

Exercicis d’alta execució tècnica tenen que ser considerats com esport (pàdel, halterofília …) amb l’objectiu d’augmentar la motivació, l’autoestima, adrenalina, etc.

Així doncs, els exercicis d’alta execució tècnica no podem catalogar-los com a saludables per culpa de l’alt risc de lesió i a les mínimes adaptacions que generen.

Comparteix l'article a les teves xarxes socials!