LA IMPORTÀNCIA DE TREBALLAR I ENTRENAR EL TEU SÒL PELVIÀ

El sòl pelvià és el conjunt de músculs i teixits conjuntius que recobreixen la part inferior de la pelvis. Tanquen la cavitat abdominal en la seva part inferior i tenen, com a funció principal, sostenir els òrgans pelvians en la posició adequada per a assegurar el seu correcte funcionament.

El treball (entreno) del sòl pelvià ajuda a mantenir una posició corporal correcta.

Altres funcions importants del sòl pelvià són la continència urinària i fecal, a través del control dels esfínters voluntaris. El sòl pelvià també influeix en la nostra vida sexual, obtenint amb un bon to del sòl pelvià, millors sensacions i relacions més plaents. Tot aquest conjunt de músculs treballa com una sola unitat.

Per tant, entrenar i treballar la musculatura del sòl pelvià és important en el nostre entrenament de força.

Com hem comentant anteriorment, els músculs del sòl pelvià són fonamentals també per a mantenir una posició corporal correcta. Que, conjuntament amb els músculs de l’esquena i els abdominals, proporcionen estabilitat a la columna vertebral i la base per a una bona postura. En contrapartida, si estan febles, poden afavorir l’aparició del dolor d’esquena.

Els músculs del sòl pelvià estan íntimament relacionats amb la musculatura més profunda de l’abdomen (múscul transvers i oblic intern). Gràcies al funcionament conjunt d’aquestes dues estructures musculars podem, per exemple, moure les extremitats, mantenir-nos dempeus, carregar pesos, tossir, esternudar i fins i tot respirar.

Alguns exercicis que treballen el sòl pelvià i que en Jordi Crosas, Training & Health Center entrenem són:

  • Abducció de maluc
  • Adducció de maluc
  • Variacions amb el Hip Thrust
  • Tracció de braços i Pullovers
  • Diferents variants de Dead Bug
  • Extensió lumbar

Comparteix l'article a les teves xarxes socials!