QUAN CREIXEN ELS MEUS MÚSCULS?

  • A) Quan estic entrenant.
  • B) Just després d’entrenar.
  • C) Si entreno 5 dies seguits.
  • D) Si descanso prou durant la nit després d’haver entrenat i l’endemà.

La resposta correcta és la D. Sempre ha d’haver-hi un equilibri entre la fase catabòlica (quan el nostre cos crema energia) i l’anabòlica (quan el nostre cos usa energia per a crear múscul).

Al contrari del que pot semblar, en fer exercici estem “destruint” el cos, és el que es diu fase catabòlica. Catabolizar no és dolent sempre que es faci en la justa mesura. De fet, sense fase catabòlica no podríem crear múscul perquè no donaríem cap estímul al qual el nostre cos es pugui adaptar.

Moltes persones pensen que més és millor, però si no deixem al cos recuperar-se del mal sofert, aquest acumularà fatiga i això farà que no millorin i fins i tot tinguin major risc de lesió

Per contra, la fase anabòlica construeix en comptes de destruir. La fase anabòlica serà aquesta en la qual es repari i creï el teixit muscular.

Però l’anabolisme no té perquè ser bo, quan engreixem i guanyem grassa és degut a un desequilibri anabòlic. Per desgràcia els desequilibris anabòlics són els culpables de moltes malalties en l’actualitat, com la síndrome metabòlica.

És important comprendre la importància del descans per a poder obtenir millores de l’entrenament. Per molt bé que entrenem i mengem, si no descansem prou crearem un desequilibri catabòlic i hormones com el cortisol faran que ens estancem i ens costi progressar.

Comparteix l'article a les teves xarxes socials!